Fictional assignment for a new visual identity of the Groninger Museum.

 

Een museum functioneert als projectiescherm van kunst en cultuur, waarop deze zo scherp/juist mogelijk moet worden geprojecteerd. Het Groninger Museum zoekt hierin de grens op door zijn gekleurde muren, speels licht, het toestaan van (onvoorspelbaar) daglicht en

Groninger Museum

Graphic Design / 2015

gebruikt te maken van de ruimtelijkheid van het gebouw.

Daarnaast vraagt het gebouw bijna evenveel aandacht als de tentoonstellingen zelf. Het Groninger Museum onderscheid zich hier van andere musea waar het interieur minder invloed op de tentoonstellingen heeft. Daarom heb ik projectie(en de grens hiervan) als uitgangspunt genomen voor het ontwerp van de nieuwe huisstijl. Met de G als voorgevel en de rest als ruimtes er achter.

© Emma Döbken 2016